کمبود مربی بهداشت،عامل اصلی شیوع بیماری شپش در مدارس استان

با گذشت یک ماه از شروع فصل مدارس نگرانی از شیوع شپش موی سر در بین دانش آموزان …           به گزارش کرد پیام ؛ با گذشت یک ماه از شروع فصل مدارس نگرانی از شیوع شپش موی سر در بین دانش آموزان به یکی از بزرگ ترین دغدغه های خانواده […]

با گذشت یک ماه از شروع فصل مدارس نگرانی از شیوع شپش موی سر در بین دانش آموزان …

 

 

 

 

 

به گزارش کرد پیام ؛ با گذشت یک ماه از شروع فصل مدارس نگرانی از شیوع شپش موی سر در بین دانش آموزان به یکی از بزرگ ترین دغدغه های خانواده ها تبدیل شده اگرچه بهبود استانداردهای زندگی میزان شیوع آن را کاهش داده است اما در بین دانش‌آموزان مدارس ابتدایی مناطق حاشیه ‌نشین و فقیر با حداقل امکانات بهداشتی، آلودگی شپش سر همچنان وجود دارد.

مسئولان آموزش و پرورش استان، کمبود نیروهای بهداشتی برای کنترل دانش آموزان را از دلایل اصلی ناموفقیت برای مهار شپش موی سر در بین دانش آموزان عنوان می کنند و از بی توجهی به جذب نیروهای متخصص در این زمینه در مدارس به صورت تمام وقت گلایه دارند.

دکتر «علی فرشچی» متخصص پوست و مو گفت: برای جلوگیری از شیوع بیماریها در سطح گسترده باید به مسائل بهداشتی دانش آموزان در خانواده و مدرسه توجه شود که متاسفانه مسئولان ذیربط نه تنها این موضوع را در حاشیه قرار داده اند بلکه بروز چنین بیماری های ناقل در مدارس را جدی تلقی نکرده و به راحتی از کنار آن می گذرند.

وی ادامه داد: بروز مشکلات و بیماری هایی مانند شپش در مدارس زنگ هشداری است برای مسئولان تا اهمیت بهداشت مدارس را در برنامه ریزی های خود قرار دهند چرا که در صورت ادامه این روند صدمات جبران ناپذیری از نظر روانی و آموزشی در بین دانش آموزان باقی خواهد ماند.

دکتر فرشچی با تاکید بر لزوم کنترل دانش آموزان در مدارس و مهدکودک ها توسط مربیان بهداشتی برای جلوگیری از این بیماری، اضافه کرد: زمانی فرد متوجه شپش سر می‌شود که دچار خارش‌های شدید شده‌ است و چند ماه از بیماری‌اش گذشته و ده‌ها نفر را مبتلا کرده‌ است، لذا مشکلی که در برخی مدارس مشاهده می شود به همین علت است.

فرشچی با بیان اینکه شپش را نباید تنها یک مشکل بهداشتی دانست، اظهار کرد: این عارضه بیشتر یک مشکل فرهنگی و در بسیاری مواقع نشات گرفته از نبود اطلاع کافی در بین خانواده ها است، چرا که فرد مبتلا اگر به موقع مراجعه و درمان کند از انتقال آن به دیگران جلوگیری می‌شود.

وی افزایش همکاری های بین ‌بخشی، بخصوص بین مرکز بهداشت استان و اداره کل آموزش و پرورش برای کاهش موارد آلوده به شپش سر در بین دانش‌آموزان را خواستار شد و افزود: ارائه آموزش های لازم به دانش‌آموزان و اولیای آنها به خصوص در مناطق آسیب‌پذیر بویژه محله های محروم برای شناسایی سریعتر و ارائه راههای کنترل بیماری و برخورد مناسب با دانش‌آموزان آلوده شده، ضروری است.

به گفته این متخصص پوست و مو باید مسئولان آموزشی و بهداشتی برنامه ریزی لازم برای آموزش بهداشت دانش ‌آموزان در زمینه‌های مختلف بهداشتی، بخصوص رعایت بهداشت فردی به منظور مبارزه فیزیکی با گسترش میزان شیوع شپش موی سر و همزمان بیماریابی و درمان برای جلوگیری از گسترش آلودگی در مدارس را در دستور کار خود قرار دهند.

رئیس سازمان آموزش و پرورش استان در این ارتباط با بیان اینکه شپش موی سر به ندرت و در مدارس دخترانه شیوع پیدا می کند، گفت: ناآگاهی از اصول بهداشت شخصی و رعایت نکردن آن دلیل اصلی بروز این مشکل است.

«ولی سمرقندی» با بیان اینکه تیم های مشترک از سوی آموزش و پرورش استان و معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی برای کنترل دانش آموزان در مدارس تشکیل شده است، می افزاید: در حین معاینه دانش آموزان و در صورت مشاهده بیماری، شامپوی شپش توزیع و آموزشهای لازم توسط کارشناسان به دانش آموزان مبتلا ارائه می شود.

وی با انتقاد از کمبود مربی بهداشت در مدارس افزود: مدارس به خصوص مدارس دخترانه به خدمات بهداشتی بیشتری نیاز دارند در حالی که بسیاری از مدارس فاقد مربی بهداشت به صورت تمام وقت هستند.
رئیس سازمان آموزش و پرورش استان اضافه کرد: هم اکنون فقط ۱۸۶ مربی بهداشت برای بیش از ۷۰۰ هزار دانش آموز موجود در سطح استان فعالیت دارد که آن ها نیز به صورت نیمه وقت در مدارس حضور یافته و فرصت کافی برای ارائه آموزش های لازم در این زمینه را ندارند.

وی استاندارد ملی برای حضور مربی در مدارس استان را یک مربی بهداشت برای ۱۲ نفر عنوان کرد و افزود: مشکلات مالی و محدودیت در جذب نیرو باعث بروز محدودیت هایی در به خدمت گرفتن نیروهای متخصص در این ارتباط شده است که ضروری است برای حل این مشکل در حداقل زمان ممکن برنامه ریزی لازم انجام شود.

این مقام مسئول با بیان اینکه نیروی موجود در زمینه بهداشت مدارس جوابگوی نیازهای دانش آموزان نیست، اظهار کرد: این امر در مدارس ابتدایی نمود بیشتری دارد همچنان که شیوع شپش موی سر نیز در بین دانش آموزان این مقطع تحصیلی بیشتر دیده می شود.

سمرقندی با انتقاد از این که بیماری شپش سر در جامعه ننگ و ضعف فرهنگی تلقی می ‌شود، اظهار کرد: این تلقی غلط باعث پنهان کاری می ‌شود و همین امر شیوع بیماری را افزایش می ‌دهد.

وی با بیان اینکه اولین قدم در شناسایی این بیماری عیب ندانستن آن توسط مردم است تا خانواده ‌ها‌ به راحتی بتوانند به موقع بیماری را درمان کنند، بیان کرد: ممکن است این بیماری حتی از مهمانی به دانش ‌آموزان منتقل شود، بنابراین خانواده ‌ها در صورت مشاهده علایم آن در اسرع وقت به مربی مدرسه اطلاع داده و یا به مراکز درمانی مراجعه کنند.

lمنبع: اروم نیوز