فصل پاییز ، فصل شروع مشکلات چغندرکاران پیرانشهری !

مشکلات چغندرکاران پیرانشهر و عدم پیگیری مسئولین و نهادهای مربوطه موجب کاهش روند پیشرفت در تولید محصولات کشاورزی شده است.         به گزارش کرد پیام ؛ شهرستان پیرانشهر  با وجود سالانه ۶۰۰ میلی متر بارندگی ، زمین های سرسبز ، آن را به شهری زیبا و حاصلخیز تبدیل کرده است . در […]

مشکلات چغندرکاران پیرانشهر و عدم پیگیری مسئولین و نهادهای مربوطه موجب کاهش روند پیشرفت در تولید محصولات کشاورزی شده است.

 

 

 

 

به گزارش کرد پیام ؛ شهرستان پیرانشهر  با وجود سالانه ۶۰۰ میلی متر بارندگی ، زمین های سرسبز ، آن را به شهری زیبا و حاصلخیز تبدیل کرده است . در ۵ کیلومتری این شهر کارخانه قند قرار دارد که در سال ۱۳۴۷ توسط یک شرکت خارجی و از طریق وزارت صنایع احداث شد. این واحد تولیدی با توجه به توانمندی های موجود توانست در سال ۸۵ ظرفیت دریافت چغندر را از ۱۰۰۰ تن به ۲۵۰۰ تن برساند.محصول تولیدی این واحد ۳۰۰۰۰ تن شکر سفید و ۳ میلیون لیتر الکل طبی و ۱۵۰۰۰ تن تفاله خشک در سال میباشد.و در این مدت نیز توانسته مقام دوم کشوری را با جذب ۳۶۵ هزار تن چغندرقند بدست بیاورد.

اکثر کشاورزان این منطقه با بهره گیری از روش های مکانیزه و تجربیات ارزنده شان اقدام به کاشت چغندر قند می نمایند و از این راه امرار معاش می کنند ، بطوری که توانسته اند برداشت این محصول را به ۱۲۰ تن در هکتار برسانند. حمایت از کشاورزان سال های قبل از طرف سازمان های حامی کشاورزان در کشور زیاد بود و آنها را به این واداشته بود که در این منطقه با هم به رقابت تنگاتنگ بپردازند.

اما در سال های اخیر مشکلاتی اعم از سخت گیری کارخانه قند در شرایط قرارداد با کشاورزان ، معطلی چغندرکاران در صف های طولانی تحویل چغندر ، ندادن کپن به کشاورزان (به میزانی که کشاورز چغندر را برداشت کرده است)، کاهش میزان عیار سنجی چغندر ، افزایش میزان افت چغندر ، تأخیر در تحویل و برخورد کشاورزان به ماه های آبان و آذر و شروع بارش های زمستانه و تأخیر در پرداخت پول کشاورزان و… کشاورزان را از این روند پیشرفت سست کرده و در نتیجه کشاورزی را در این منطقه روبه زوال برده است.

این عوامل باعث شده که کشاورزان ناچار شوند چغندرشان را به دلالان بازار به قیمت کمتر فروخته و یا چغندرشان را به دلالان ناشناس کارخانه های دیگر استان ها داده که طبق آمار بدست آمده در سال جاری تا کنون بیش از پنجاه هزار تن  بوده است ، آن هم معلوم نیست کی پولشان را می دهند؛ تا کنون بارها شاهد اختلاس دلالان از کشاورزان بودیم که هیچ کس آن را پیگیری نکرده است .  

پس از مسئولین و نهادهای مربوطه شهرستان خواستار پیگیری به موقع و  رفع مشکلات کشاورزان منطقه بوده که در جهت عکس شعار رهبری که امسال را سال تولید ملی ،حمایت از کار و سرمایه ایرانی نامیده اند ، عمل نکرده بلکه کاری کنیم که این شعار تحقق یابد.

 

گزارش تصویری از چغندر انباشته شده کشاورزان  و کارخانه قند پیرانشهر

 

 

  • ارسال :