جاده‌های منحصر به‌ فرد ایران + تصاویر

همیشه مقصد سفر نیست که اهمیت دارد، گاهی مسیر مهم‌تر از مقصد است و آنقدر زیبایی و جاذبه در راه شما هست که دل‌تان می‌خواهد جاده کش بیاید و تا بی‌نهایت از میان زیبایی‌ها عبور کنید.               به گزارش کرد پیام به نقل از زلال نیوز ؛  اگر به […]

همیشه مقصد سفر نیست که اهمیت دارد، گاهی مسیر مهم‌تر از مقصد است و آنقدر زیبایی و جاذبه در راه شما هست که دل‌تان می‌خواهد جاده کش بیاید و تا بی‌نهایت از میان زیبایی‌ها عبور کنید.

 
 
 
 
 
 
 
به گزارش کرد پیام به نقل از زلال نیوز ؛  اگر به گردشگری علاقه‌مندید و دوست دارید جاذبه‌های منحصر به فردی از طبیعت را کشف کنید قدم به زیبا‌ترین جاده‌های ایران بگذارید و هیجان و شگفتی و زیبایی را با هم تجربه کنید.
 

جاده اژدها


تا نزدیکی‌های جنگ جهانی دوم جاده‌ای بین کرج و چالوس نبود و فقط یک مسیر مالرو وجود داشت. سال ۱۳۱۲ جاده چالوس احداث شد و حالا حدود ۸۰ سال از راه‌اندازی آن می‌گذرد. باید راننده خوبی باشید که بتوانید پیچ و خم‌های این جاده قدیمی را که شبیه یک اژدها دور کوه پیچیده است پشت سر بگذارید. موازی بودن این جاده با رودخانه کرج باعث شده سرسبزی‌ها و زیبایی‌های آن منحصر به فرد باشد و بشود از آن به عنوان یکی از زیباترین جاده‌های جهان نام برد. تونل طولانی کندوان که هزار و ۸۸۶ متر طول دارد یکی از جاذبه‌های این مسیر است که سال ۱۳۱۸ به بهره‌برداری رسید و با ساخت آن ۱۳ کیلومتر از مسیر چالوس به تهران کاسته شد چون قبل از آن باید کوه را دور می‌زدند. علاوه بر زیبایی‌های طبیعی در این مسیر تپه‌های باستانی و روستاهای تاریخی هم وجود دارد که قدمت بعضی از آنها به هزاران سال می‌رسد. اگر از این جاده گذشتید قلعه دختر، روستای شهرستانک و امامزاده‌هایی با معماری‌های زیبا را از دست ندهید.

 




   با آبشارها و دشت‌ها همراه شوید


جاده هراز به شکل امروزی آن سال ۱۳۴۲ ساخته شده و کوتاه‌ترین مسیر بین تهران و آمل است. این جاده از حد فاصل دو شهر بومهن و رودهن از جاده فیروزکوه منشعب می‌شود و پس از عبور از بالادست دره مشاء، آبعلی، گردنه امامزاده هاشم، پلور، آب‌اسک، رینه و لاریجان به شهر آمل در استان مازندران می‌رسد. پیچ و خم‌های جاده هراز هم کم نیست ولی در مقایسه با جاده چالوس پیچ‌های کمتری دارد. امامزاده هاشم در مرتفع‌ترین نقطه جاده هراز و در دره‌ای به همین نام همه گردشگران را متوقف می‌کند تا زیارتی کنند. چندین چشمه آب‌گرم، آبشارهای شاهاندشت و قلعه‌دختر، دشت شقایق و سد لار هم از جاذبه‌های مهم این مسیر به شمار می‌آیند.

 

  از این همه زیبایی حیران می‌شوید


در مسیر آستارا به اردبیل یکی از زیباترین جاذبه‌های گردشگری طبیعی ایران را می‌توانید پیدا کنید که گردنه‌ای مه‌آلود و رؤیایی است. گردنه حیران آخرین منطقه حفاظتی استان گیلان به شمار می‌رود که از یک طرف مشرف به کوه‌های پوشیده از جنگل‌های انبوه است و از سوی دیگر مشرف به دره‌ای نه چندان عمیق که رود آستاراچای از آن می‌گذرد. این رود مرز بین ایران و کشور آذربایجان را تعیین می‌کند. این گردنه در بیشتر زمان‌ها زیر پوششی از مه قرار دارد و از نظر طبیعی دره‌ها و کوهپایه‌های آن، پوشیده از گل‌ها و گیاهان جنگلی و مرتعی است. البته این گردنه چندان مرتفع نیست و ارتفاع بلندترین نقطه آن از سطح دریا فقط حدود ۱۵۰۰ متر است. در واقع علت اصلی مه دائمی گردنه حیران رطوبت دریای خزر است نه ارتفاع زیاد این گردنه. این جاده شبیه مار تنومندی است که دور کوه بزرگی پیچیده شده و ماشین‌های زیادی روی تنه آن حرکت می‌کنند تا از کوه بالا بیایند. توقف در رستوران‌ها و استراحتگاه‌های مسیر و تماشای پیچ و خم جاده از بالا سفر شما را هیجان‌انگیز می‌کند.

 

 

  خطرناک و زیبا


جاده ۷۰ کیلومتری اسالم به خلخال با داشتن ارتفاع ۳ هزار و ۳۰۰ متری از سطح دریا یکی از محورهای سخت‌گذر ایران به شمار می‌رود ولی هرقدر این جاده خطرناک است به‌‌ همان اندازه مانند بهشت زیباست. چشم‌انداز ییلاق‌های اطراف جاده و کلبه‌های چوبی روستاییان به اضافه درختان بلند و انبوه که سایه‌شان جاده کوهستانی را در بعضی نقاط تاریک می‌کند برای گردشگرانی که از این جاده عبور می‌کنند خیره‌کننده است. یکی از زیبایی‌های منحصربه‌فرد این جاده مه غلیظی است که دره‌ها را سفیدپوش کرده و در بعضی نقاط تا روی جاده پایین می‌آید. بیشتر گردشگران این مسیر معتقدند احساس می‌کنند به مسیر دیگری قدم گذاشته‌اند. شهر خلخال در شمال غربی کشور و در جنوبی‌ترین قسمت استان اردبیل قرار دارد و طبیعت زیبا و آب و هوای خوبش لذت بردن از جاده اسالم به خلخال را دو چندان می‌کند.

 



 

در امتداد صخره و دریا


در منتهی‌الیه جنوب شرقی کشور به بندر چابهار می‌رسید که از نام آن پیداست در تمام فصول سال آب و هوای بهاری دارد و به همین دلیل نام چهاربهار یا چابهار برای آن انتخاب شده است. در فاصله ۵۵ کیلومتری این شهر بهاری یک بندر ماهیگیری به نام بندر بریس است که اگر بخواهید از چابهار به این بندر بروید از جاده‌ای ساحلی و بسیار زیبا خواهید گذشت. در ابتدای این مسیر صخره‌هایی را می‌بینید که بر اثر فرسایش سوراخ‌هایی در آنها ایجاد شده و هنگاهی که موج دریا به آنها می‌رسد پدیده خیره‌کننده‌ای به نام موج‌افشان شکل می‌گیرد. یعنی آب با شدت از داخل حفره‌ها به سمت آسمان پرتاب می‌شود و منظره‌ای شگفت‌انگیز می‌سازد. کمی که پیش بروید در فاصله ۱۵ کیلومتری به تالاب لیپار می‌رسید، محلی که آب‌های سرگردان حاصل از بارندگی تالابی وسیع می‌سازند و می‌توانید از تماشای لک‌لک‌ها و مرغ‌های ماهی‌خوار لذت ببرید. کوه‌های مینیاتوری که به نام کوه‌های مریخی هم شهرت دارند یکی دیگر از جاذبه‌های فوق‌العاده در این جاده ساحلی است.
 

  عبور از دل زیبایی‌های کویر


اگر بخواهید یکی از زیباترین جاده‌های کویری جهان را ببینید باید از جاده شهداد به نهبندان بگذرید و از تماشای کویر شهداد لذت ببرید. جاده شهداد به نهبندان از محل‌هایی می‌گذرد که دیدن آنها آرزوی دوستداران طبیعت است. گذر جاده از بزرگ‌ترین پدیده کلوخی جهان معروف به کلوت‌های شهداد از ویژگی‌های منحصربه‌فرد این جاده است. کلوت‌ها، هرم‌های ماسه‌ای بزرگ که ارتفاع آنها به ۴۸۰ متر هم می‌رسد، پهنه‌های وسیع ماسه و ریگ با طیف رنگی قهوه‌ای روشن تا خاکستری و سیاه و پهنه‌های شنی مواج این مسیر را به نمایشگاهی بی‌نظیر تبدیل کرده است. اگر دوست داشته باشید غروب خورشید را بدون حتی لحظه‌ای گم شدن خورشید پشت کوه‌ها ببینید گستره کویر بهترین مکان است و این از زیبایی‌‌های باشکوه جاده شهداد به نهبندان به شمار می‌رود.