بازارچه مرزی پیرانشهر تعطیل خواهد شد

به گزارش کوردپیام،  نادر صفرزاده در جلسه شورای ساماندهی مبادلات مرزی استان که با حضور اعضای این شورا در محل استانداری برگزار شد، گفت: توسعه و ترویج داد و ستد مرزی از عمده اهداف دولت در سالجاری است و در این راستا و براساس آیین نامه جدید ساماندهی مبادلات مرزی، از ۶ بازارچه فعال استان […]

به گزارش کوردپیام،  نادر صفرزاده در جلسه شورای ساماندهی مبادلات مرزی استان که با حضور اعضای این شورا در محل استانداری برگزار شد، گفت: توسعه و ترویج داد و ستد مرزی از عمده اهداف دولت در سالجاری است و در این راستا و براساس آیین نامه جدید ساماندهی مبادلات مرزی، از ۶ بازارچه فعال استان چهار بازارچه رازی، سرو، ساری سو و تمرچین با گمرک ادغام می شوند و بازارچه های مرز نخجوان و سردشت باقی می مانند.
وی اضافه کرد: همچنین بر اساس این آیین نامه، دولت مجوز راه اندازی بازارچه اشکان سردشت را صادر کرده است.
صفر زاده تصریح کرد: دستیابی به اهداف تعریف شده در موضوع اشتغال و تولید نیازمند توسعه صادرات است و لازم است در استان از تمام ظرفیت های قانونی برای توسعه صادرات و تسهیل تجارت خارجی استفاده کنیم.
معاون استاندار لزوم فعال تر شدن تعاونی های مرزنشین استان را مورد تاکید قرار داد و گفت: از ۴۳ تعاونی مرزنشین استان فقط نیمی از آنها فعال هستند که از دستگاههای ذیربط و اتاق تعاون انتظار می رود برای تقویت و فعال تر شدن این تعاونی ها برنامه ریزی ها و اقدامات لازم را انجام دهد.
صفرزاده افزود: طبق آمارها از ۵۳۸ هزار مرزنشین استان، صرفا ۶۰ درصد آنان در تعاونی های مرزنشین عضویت دارند فلذا لازم است برای عضویت سایر مرزنشینان در این تعاونی ها برای بهره مندی از مزایای قانونی برنامه ریزی شود.
وی تصریح کرد: ساماندهی مبادلات مرزی از اولویت های مهم دولت است زیرا ۳ درصد درآمد دولت از محل این مبادلات تامین خواهد شد و باید از ظرفیت های مناطق و بازارچه های مرزی استفاده کنیم.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار ادامه داد: آذربایجان غربی ظرفیت های خوبی را برای توسعه صادرات دارد بطوریکه میزان ۷۲ میلیون دلار سهمیه این استان برای مبادلات مرزی تعیین شده است که باید به این رقم برسیم.
معاون هماهنگی اموراقتصادی استاندار با اشاره به فعالیت کارخانجات سیمان در استان گفت: در حال حاضر برای توسعه صادرات سیمان استان که اخیرا با کاهش مواجه شده بود، مذاکرات و رایزنی هایی انجام گرفته که با تحقق و اجرایی شدن موارد مورد مذاکره با هیات عراقی، مشکل بازار این محصول رفع خواهد شد.
جعفر صادق اسکندی مدیر کل صنعت، معدن و تجارت آذربایجان غربی نیز در این جلسه گفت: ۵۳۰ هزار مرزنشین در استان وجود دارد که فقط ۳۳۰ هزار نفر آنها عضو شرکت های تعاونی هستند که باید تمام این افراد تحت پوشش شرکتهای تعاونی قرار گیرند و این امر در گرو فعال شدن تعاونی ها است.
وی ادامه داد: در سالجاری تا کنون از بازارچه های مرزی استان  ۵ میلیون و ۴۰۰ هزار دلار  واردات و ۴۰ میلیون و ۴۰۰ هزار  دلار صادرات صورت گرفته  که باید بتوانیم صادرات را با کمک تعاونی ها افزایش دهیم و دولت نیز به شدت پیگیر مشکلات و ساماندهی مبادلات مرزی است.
اعضای شورای ساماندهی مبادلات مرزی استان نیز در این جلسه، دیدگاهها و پیشنهادات خود را در راستای توسعه صادرات، فعال تر شدن تعاونی های مرزنشین و بهبود وضعیت مبادلات در مرزهای استان مطرح نمودند./