عسل «فِیهِ شِفَاءٌ لِلنَّاسِ» !
عسل تنها واژه ای که خداوند در قرآن از آن برای شفاء استفاده کرده است ، که شفای هر بیماری است! به گزارش کرد پیام ؛ عسل غذای لذیذی است که از زنبور عسل به دست میآید و قرآن نیز بدان پرداخته است: «فِیهِ شِفَاءٌ لِلنَّاسِ» «خوردن عسل برای مردم شفاء است» پیامبر اسلام(ص) فرمودند: […]

به گزارش کرد پیام ؛ عسل غذای لذیذی است که از زنبور عسل به دست میآید و قرآن نیز بدان پرداخته است:
«فِیهِ شِفَاءٌ لِلنَّاسِ»
«خوردن عسل برای مردم شفاء است»
پیامبر اسلام(ص) فرمودند: «لم یستشف المریض بمثل شربه العسل»
«هیچ مریضی، به مانند نوشیدن عسل شفاء پیدا نمیکند.»
واژهی «شفاء» در قرآن، دربارهی خوردنیها به کار نرفته است، مگر برای عسل. و نام یک سورهای از قرآن، اختصاص به نحل (= زنبور عسل) داده شده است و قرآن درباره ی وحی به زنبور عسل میفرماید:
«پروردگار تو به زنبور عسل وحی (و الهام غریزی) نمود که از کوهها و درختان و داربستهایی که (مردم) میسازند، خانههایی برگزین و تمام ثمرات (و شیرهی گلها) بخور (خوردن در اینجا مجاز است منظور نوشیدن خاص است) و راههایی را که پروردگارت برای تو تعیین کرده است براحتی بپیما. و از شکمهایشان شرابی با رنگهای مختلف خارج میشود که در آن برای مردم شفا است بیقین در این امر نشانهی روشنی است برای جمعیتی که میاندیشیدند.»
فواید عسل
دانشمندان با تحقیقات خود، فواید زیادی برای عسل ارائه دادهاند. ما در اینجا به طور خلاصه به آنها اشاره میکنیم:
مواد معدنی: پتاسیم، آهن، فسفر، ید، منیزیم، سرب، منگنز، آلومینیوم، مس، سولفور، کرومیوم، لیتیوم، نیکل، روی، اسمیوم، تینانیم، سدیم، و مواد آلی، مانیتها، ضمغ، پولن، اسید لاکتیک، اسید فرمیک (که ترکیب عسل با آن از فساد عسل جلوگیری میکند و ضد رماتیسم است)، اسید مالیک، اسید تارتاریم، اسید اگزالیک، اسید سیتریک، رنگها، روغنهای معطر، ازته.
مواد تخمیری: انورتاز، آمیلاز، کاتالاز که در هضم غذا مفید است.
عناصر دیگر عسل: گلوکز، لولز، ساکارز، دکسترین، مواد البرمینوئید، سولفاتها، انورتین، آب…
عسل دارای ویتامینهای شش گانهی (A,B,C,D,K,E) و برخی هم گفتهاند که ویتامین «PP» دارد.
«حدود ۷۰ مواد معدنی ،تخمیری و ویتامینها در عسل وجود دارد، و برای درمان یا تقویت یا پیشگیری امراض پوستی، (دملها، جوشها ترمیم ضایعات بافتها و …) گوارشی قلب و دندان، تقویت رشد طفل، سرطان، تنفس، کبد، صفرا، چشم و گوش، بینی، مرض زنان و برای تقویت نسل و بچه و … مؤثر است.»
عسل از مهمترین مواد قندی طبیعی است و تاکنون ۱۵ نوع قند در آن کشف شده است. مانند: فرکتوز ۴۰%، گلوکز ۳۰%، نیشکر ۴۰%.
یک کیلوگرم عسل، حاوی ۳۲۵۰ کالری حرارت است.
عسل، پاد زهر افیون خوردگی و نیش حشرات است.
عسل آبپز، برای ریزش بول تأثیر بسزائی دارد.»
عسل از جمله بیماریهای: اعصاب، بیخوابی، درد پهلو، سیاتیک، دیفتری، مرض کم خونی، امراض کبد، بیماریهای استخوان، ریه، ایجاد رشد و نیرو، کمی و زیادی فشار خون را علاج میکند، و همچنین فوائد زیادی برای درمان «یرقان» دارد.
خوردن عسل، در حال ناشتا، برای زخم معده و اثنیعشر و کاهش ترش کردن معده مفید است. برای تنظیم قند خون موثر است. ضدعفونی کننده مجاری ادرار است هم چنین در پیشگیری از زکام مفید است.
نوشتهاند که در مصر، عسل چندین هزار ساله پیدا شد و فاسد نشده است، چون دارای اسید فرمیک است و عسل را فاسد نمیکند.
عسل دارای عوامل قوی ضد میکروب است. و میکروبهایی که عامل بیماری انسانها هستند قادر به ادامه حیات در عسل نیستند، از جمله وجود آب اکسیژنه در عسل، موجب از بین رفتن میکروب است و هیچ گونه قارچی در آن رشد نمیکند.
برای رشد کودکان و نیز برای درآمدن دندان، جلوگیری از اسهال و سوء تغذیه و … مفید است.
تحقیقات نشان داده است که زنبور داران کمتر به سرطان مبتلا میشوند.
عسل برای زخم معده و التهاب معده مفید است، و نقش موثری در تنظیم اسیدهای معده دارد.
عسل برای بیماریهای چشم مانند: التهاب پلکها، التهابات قرنیه (سل چشم، سیفلیس، تراخم) زخم قرنیه، سوزش چشم، موثر است.
نکته:
با توجه به موارد فوق، عسل غذائیت که مردمان قبل از اسلام و ادیان گذشته بر آن تأکید داشتند و بیان قرآن به مسئله شفا بودن عسل، یک شگفتی علمی است نه اعجاز علمی، به سبب اینکه قبل از اسلام اهمیت و فوائد آن را یافته بودند و در طب جالینوسی و بقراطی یونانی فوائد آن آمده است.
یادآوری:
لازم به ذکر است که عسل زمینهساز آثار فوق است نه علت تامه. یعنی ممکن است به خاطر وجود موانعی، اثر نکند، یا برای بیماری خاصی اثر منفی داشته باشد. در نتیجه شفا بخشی عسل غالبی است نه در همهی موارد.
(منبع : سایت فطرت)
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰